SITUAŢIE DISPERATĂ la Zimbru Chişinău! Jucătorii au fost ANUNŢAŢI OFICIAL că pot pleca liberi de contract fără nicio compensaţie

Embed:

Viitorul echipei Zimbru Chişinău rămâne în ceaţă! Jucătorii au fost anunţaţi oficial că pot pleca liberi de contract fără nicio pretenţie finaciară. Portivit fotbaliştilor, clubul ar fi în pragul falimentului.

"Domnul Ciornîi a transmis un mesaj că mai mult ca posibil ca echipa nu va fi şi ca el dă faliment. Noi toţi aşteptam să ne sune, să ieşim din vacanţă. La noi vacanţa tot se prelungea de pe azi pe mâine şi la urmă echipa nu s-a strâns", a declarat Victor Buga, portar.

Nu a revenit la echipă nici antrenorul român Sorin Colceag, sub comanda căruia "zimbrii" s-au calificat în semifinalele Cupei Moldovei şi au terminat pe locul 5 în ediţia precedentă a Diviziei Naţionale.

"20 ianuarie era data, când trebuia să ne reunim. S-a rupt comunicarea mea cu conducerea clubului. Am avut o discuţie cu preşedintele clubului Alex Oprea acum o săptămână. Mi s-a comunicat că sunt probleme foarte mari şi încă nu se ştie ce se va întâmpla cu clubul", a declarat prin telefon Sorin Colceag, antrenor. 

Foştii fotbalişti ai Zimbrului, care au dus faima clubului ani la rând sunt şocaţi de probleme existente şi vor să salveze clubul din strada Butucului.

"Eu nu pot să vă spun suma concretă. Cât va trebui, voi face tot posibilul să dau. Este imposibil ca acest club să dispară. El este format în 1947, dacă nu mă greşesc, şi este cel mai emblematic", a spus Ion Testemiţeanu, fost fundaş Zimbru. 

Fostelor glorii ale clubului din strada Butucului nu le vine să creadă că Zimbru ar putea să dispară de harta fotbalului moldovenesc.

"Este o veste proastă, deoarece de mai mulţi ani am ţinut cu această echipă. Formaţia are foarte mulţi suporteri în ţara noastră. Nu pot să explic de ce s-a întâmplat asta", a declarat Vadim Boreţ, fost fotbalist Zimbru.

"Îmi pare rău de băieţi, care s-au antrenat timp de 10 ani şi după asta rămân fără echipă în Divizia Naţională. Pentru ce omul a depus efort, ca apoi asemenea club ca Zimbru nu este capabil să-i ofere salariul lunar în valoare de macar 300 de euro?", a spus Sergiu Epureanu, fost fotbalist Zimbru.

"Domnul Ciornîi, fondatorul echipei Zimbru, a spus aşa: Zimbru este Moldova şi Moldova este Zimbru. Vă daţi seamă, pentru mine este un şoc. Eu crescut şi m-am format ca jucător cu aceste cuvinte", a comentat Nicolae Calanacea, portar Dunărea Călăraşi.

Fostul fundaş al "zimbrilor" Ion Testemiţanu este gată să aducă un ajutor financiar pentru a salva formaţia de pe strada Butucului.

"Eu nu pot să vă spun suma concretă. Cât va trebui, voi face tot posibilul să dau.Este imposibil ca acest club să dispară. El este format în 1947, dacă nu mă greşesc, şi este cel mai emblematic", a spus Ion Testemiţeanu, fost fundaş Zimbru. 

Contactat de Publika TV, patronul clubului Nicolae Ciornîi, dar şi directorul general Alexandru Oprea au refuzat să comenteze situaţia.

Clubul Zimbru a fost fondat în 1947. De-a lungul timpului "galben-verzii" au cucerit 8 titluri de campioni, 6 cupe şi o Supercupă a Moldovei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu