SITUAȚIE DISPERATĂ în Venezuela. Zeci de mii de oameni flămânzi și furioși au trecut frontiera în Columbia

Embed:

Situația devine tot mai disperată în Venezuela. Criza alimentară îi obligă pe oameni să stea la cozi interminabile în fața magazinelor din Columbia. Mii de oameni flămânzi și furioși au parcurs drum lung și au trecut frontiera dintre cele două țări, pentru a cumpăra medicamente și produse de strictă necesitate, care nu se mai găsesc în magazinele din Venezuela.

Cinci puncte de control ale hotarului dintre Columbia și Venezuela a fost deschise pentru 24 de oare, timp în care peste 100.000 de oameni au trecut în partea cealaltă.

Veniţi şi de la sute de kilometri distanţă, venezuelenii au declarat că duc lipsă de mâncare și produse de igienă.

"Nu avem orez, nu avem zahăr și nici măcar hârtie igienică. Nu se vinde săpun și nici detergent pentru spălat hainele. Nu avem nimic".

"La noi în țară nu putem găsi medicamente, nu se vinde mâncare. Suntem nevoiți să parcurgem drum lung și să trecem frontiera pentru a ajunge aici".

Venezuela trece printr-o criză alimentară fără precedent, care este generată, în mare parte, de scăderea prețului pentru petrol. Țara are și o datorie externă de 120 de miliarde de dolari, pe care riscă să n-o mai poată achita.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu