Situație DEVASTATOARE în Venezuela! Mamele își aruncă copiii din cauza sărăciei

Situația devastatoare din Venezuela nu mai are soluție. Loviți tot mai rău de sărăcia din ultimii ani, mamele au ajuns să aleagă între copii și să îi abandoneze, astfel copii devin victime sigure ale haosului din țară, arată un reportaj BBC.

Venezuela traversează una dintre cele mai negre crize umanitare, potrivit ONU. Sărăcia extremă afectează 40% din populație, numărul morților din cauza malnutriției crește constant și milioane de oameni au părăsit țara în ultimii doi ani.

Mulți cetățeni și observatori internaționali dau vina pe politicile președintelui Nicolas Maduro. Suporterii săi arată cu degetul spre opoziție și spre forțele străine care au impus sancțiuni Venezuelei, inclusiv SUA.

Mamele și copiii sunt printre cei mai loviți de criză. ”Acasă la noi era uneori mâncare, dar niciodată suficientă”, spune pentru BBC un copil care trăiește pe stradă.

”Am plecat de acasă pentru că mama nu mă trata cum trebuie. M-am săturat de asta, dar am și vrut că frații mei să aibă suficientă mâncare”, mărturisește un alt tânăr aflat pe stradă.

Organizațiile de caritate au semnalat o creștere semnificativă a numărului copiilor care trăiesc pe străzi sau fără familii.

Criza, spun specialiștii, le împinge pe femeile însărcinate să ia decizii drastice. Maria, o femeie însărcinată intervievată de BBC, a decis deja să își dea copilul pentru adopție. Maria a încredințat deja trei din cei cinci copii altor familii pentru că pur și simplu nu mai are bani să îi întrețînă.

Judith este o altă femeie care și-a dat copilul. ”Am făcut asta pentru a-mi hrăni ceilalți copii. Mă simt groaznic că nu sunt cu ea”, spune femeia pentru BBC, scrie a1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu