SITUAŢIE DE URGENŢĂ la Cahul. Pompierii şi salvatorii au fost ridicaţi pe ALERTĂ. Ce s-a întâmplat (FOTO)

O explozie de gaz natural s-a produs într-un bloc de locuit din Cahul, iar peste 150 de salvatori și pompieri din sudul țării au fost ridicați pe alertă. Din fericire a fost o simulare, pentru a verifica efectivul IGSU cum reacţionează în situaţii excepţionale. 

Conform scenariului, explozia s-a produs într-un bloc locativ cu patru etaje, fiind urmată de un incendiu de proporții la etajele doi și patru, iar mai multe persoane au rămas blocate în clădirea avariată și cuprinsă de flăcări.

La fața locului au intervenit echipaje de salvatori și pompieri însoțite de echipele de medici și paramedici ai Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Cahul. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp, iar salvatorii au efectuat lucrări de deblocare cu evacuarea a peste 90 de persoane.

Angajații SMURD au acordat primul ajutor calificat sinistraților care s-au ales cu diverse traumatisme.

Un alt exercițiu din cadrul aplicației a fost desfășurat la iazul din Cahul. Aici au fost raportate mai multe persoane care riscau să se înece după ce barca acestora s-a defectat. Scafandrierii au intervenit rapid cu șenilatele din dotare și au salvat persoanele, după ce au extras barca avariată din apă.

Acțiuni similare, au avut loc recent în nordul și centrul țării.

La aplicaţiile de astăzi au participat salvatori și pompieri din subdiviziunile teritoriale Cahul, Cantemir, Taraclia și Giurgiulești. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu