Situaţie CRITICĂ în Transnistria! Regiunea riscă să rămână fără carburanţi

Embed:

Criză în stânga Nistrului. Potrivit unui reportaj realizat de o televiziune din regiune, stațiile de alimentare riscă să rămână fără combustibil, pentru că de trei luni acesta nu mai este importat. Iar produsele alimentare s-au scumpit săptămâna trecută de două ori.

Benzina cu cifra octanică 92 s-a terminat deja în orașele Rîbnița și Grigoriopol, iar în celelalte localități rezervele sunt destul de mici. Mai mult ca atât, depozitele de petrol au rămas pustii.

"Combustibil nu se mai aduce, pentru că la depozitul de petrol nu mai sunt carburanți", a spus şeful staţiei de alimentare, Vladimir Solovei. 

Iar produsele alimentare s-au scumpit drastic. O sticlă de ulei a ajuns să coste 26 de ruble transnistrene, echivalentul a 45 de lei, iar zece ouă sunt cumpărate la prețul de 12 ruble, echivalentul a 20 de lei.

Comercianții spun că motivul scumpirii ar fi impozitul de zece la sută la cumpărarea dolarilor, aplicat de așa-zisa Bancă Centrală de la Tiraspol.

"Dolari nu erau. Imediat ce au stabilit impozitul de 10 la sută au găsit și dolari."

"Produsele sunt importate din țările vecine și se achită în dolari. Din această cauză prețurile cresc."

Cumpărătorii spun că nu le ajung bani pentru a cumpăra cele necesare. Aceștia susțin că cineva profită de aceste scumpiri.

"Nebuni! Eu cred că au făcut în mod intenționat. Cuiva îi convine."

"Foarte scump este totul. Pensia noastră nu ne permite așa cheltuieli."

Criza economică în regiunea transnistreană a început acum un an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu