Situaţie bizară în satul Vasilievca: Localnicii cu paşapoarte transnistrene plătesc mai puţin pentru gazele naturale

Embed:

O singură localitate, tarife diferite pentru gaze naturale. Se întâmplă în satul Vasilievca, raionul Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului. Localnicii care deţin paşapoarte eliberate de Tiraspol, plătesc aici de şase ori mai puţin pentru combustibil decât ceilalţi.

Localnicii din Vasilievca, cei care nu deţin paşapoarte eliberate de Tiraspol, au fost obligaţi să plătească şi pentru construcţia gazoductului:

"Din cauză că nu am paşaport transnitran, pentru instalarea gazoductului am plătit mai multe de două mii de lei şi banii nu mi-au fost restituiţi".

"În ce constă conectarea, ni s-a spus să ne conectăm cu toţii la gaz dar diferenţa dintre tariful transnistrean şi partea moldovei va diferenţia în jur de două mii de lei. Au spus că ne vor întoarce banii. Dar rămâne să vedem".

"Au fost autorităţile de la Dubăsari şi au spus care vor să facă cetăţenie transinitreană nu se vor decide de cetăţenia moldovenească, dar pentru a ne conecta mai uşor la gaz trebuie să luăm paşaportul transnitrean".

"Îmi este comod pentru că plătim totul în ruble dar despre alţii nuştiu".

Primarul comunei Cocieri, în care intră şi satul Vasilievca, afirmă că este vorba despre un truc propagandistic din partea administraţiei separatiste.

"E o influenţă asupra poăulaţiei să-şi ea cetăţenie tranistrană, dar chiar dacă ei şi-au luat paşaportul transnitrean nu înseamnă că sunt cu Transnistria şi şi-au schimbat viziunile", a declarat primarul comunei Cocieri.

Potrivit unei legi din 2002, Ministerul Finanţelor de la Chişinău restituie localnicilor diferenţa dintre tarifele pentru gaz aprobate de autorităţile Moldovei şi administraţia tiraspoleană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu