SITUAŢIE ALARMANTĂ! Numărul bolnavilor de diabet a crescut CU PESTE 10.000 de persoane

Embed:

Situaţie îngrijorătoare în Republica Moldova. Numărul bolnavilor de diabet zaharat a crescut cu peste 10.000 de persoane anul trecut, față de 2014. Pentru a sensibiliza societatea, Organizația Mondială a Sănătății vine cu un mesaj de Ziua Mondială a Sănătății, "Învinge Diabetul".

Potrivit datelor centrului național de management, pe teritoriul țării noastre, în prezent, sunt peste 90.000 de persoane bolnave de diabet zaharat. Asta, în timp ce în 2014 numărul lor era puțin peste 80.000.

Diabetul zaharat este o boală cronică. Aceasta se dezvoltă în cazurile în care pancreasul nu produce suficientă insulină, hormonul care reglează nivelul de zahăr din sânge, sau când organismul nu poate utiliza în mod eficient insulina pe care o produce.

Totodată, datele statistice arată că, din numărul total de bolnavi, aproape 16.000 sunt dependenți de insulină, iar dintre aceștia 334 sunt copii.

Potrivit medicilor, diabetul zaharat creşte riscul bolilor cardiace şi de accident vascular cerebral. La nivel global, aproape 400 de milioane de oameni sunt afectaţi de această boală.

Specialiștii afirmă că, diabetul zaharat poate fi prevenit prin alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, menținerea greutății corporale normale, evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu