Situaţie ALARMANTĂ în Veneţia. Peste 90 la sută din suprafaţa oraşului, lovită de inundaţii

Embed:

Veneţia continuă să fie afectată de cele mai puternice inundaţii din ultimii 50 de ani. Peste 90 la sută din suprafaţa oraşului este lovită de puhoaie. Hoteluri, restaurante, biserici şi muzee au ajuns sub apă. Deşi valoarea totală a pagubelor provocate de inundaţii nu a fost stabilită, autorităţile locale susţin că cifra este uriaşă. Situaţia l-a alarmat şi pe premierul italian, Giuseppe Conte, care va efectua, în aceste zile, o vizită în Veneţia.

"Suntem la etapa în care trebuie să stabilim cât de mari sunt daunele. Ne-am întâlnit cu toate autorităţile locale, dar ele nu sunt în stare să ne facă o estimare. Trebuie să fie creată o echipă care va face verificări", a comunicat premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Cei care deţin spaţii comerciale şi restaurante în Veneţia spun că inundaţiile le-au distrus afacerile. Proprietarii magazinelor de lux susţin că abia au reuşit să salveze câte ceva din mărfuri. Afectaţi de inundaţii au fost şi proprietarii de bărci şi gondole. Multe dintre ele au fost luate de puhoaie.

"S-au scufundat numeroase nave. Un feribot a fost aruncat pe un pod. Multe gondole au fost făcute una cu pământul. Chiar nu demult am ajutat câţiva oameni să-şi evacueze gondolele", a menţionat carabinierul italian, Emanuele Spiller.

În pofida inundaţiilor severe, în Veneţia continuă să ajungă numeroşi turişti. Înarmaţi cu umbrele şi ciubote, aceştia se plimbă pe străzile vechiului oraş. 

Veneția se confruntă cu o maree istorică, agravată de ploile torențiale. Până acum, doi oameni au murit din cauza intemperiilor, unul dintre care a fost electrocutat. Meteorologii spun că nivelul ridicat al apei se va menține până sâmbătă. În aceste condiții, unii localnici se pregătesc să fie evacuați în orice moment.

loading...

Lasă un comentariu