SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN RUSIA. Incendiile au cuprins o zonă de 10 mii de km pătraţi

Embed:

Situaţie alarmantă în mai multe localităţi din estul Rusiei şi din Siberia. Incendiile de pădure s-au extins cu peste 500 de kilometri pătraţi în ultimele 24 de ore, iar în prezent, sunt sute de focare pe o suprafaţă de 10 mii de kilometri pătraţi.

Autorităţile spun că situaţia ar fi sub control, dar localnicii susţin că se depun prea puţine eforturi pentru a stinge flăcările. În localităţile din apropiere, aerul e irespirabil.

Autorităţile de la Moscova încearcă să liniştească oamenii din zonă.

"Deşi incendiul se întinde pe mii de kilometri, nu există niciun pericol pentru sănătatea oamenilor."

Oamenii din Irkutsk, Krasnoyarsk, Peninsula Yamal şi din localitatea Khanty-Mansi sunt disperaţi: cerul nu se mai vede de zile întregi, iar atmosfera e atât de sumbră încât nu îţi dai seama dacă e zi sau noapte. Mai mulţi internauţi au postat imagini apocaliptice.

Nici prognozele meteo nu sunt optimiste.

"Cicloanele înconjoară regiunea. Astfel, nu putem conta pe probabilitatea ploilor", a spus Alexandr Chuprian, Şef adjunct al serviciului de lichidare a consecinţelor cataclismelor.

Cel puţin 15 mii de oameni sunt implicaţi în stingerea incendiilor de proporţii din pădurile de dincolo de Cercul Polar, care a afectat cel puţin 500 de oraşe şi sate siberiene. Deocamdată nu s-au semnalat victime printre civili sau pompieri. Primele focare au fost semnalate în iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu