Situaţie alarmantă în comuna Bubuieci! Groapa de gunoi s-a transformat într-o adevărată BOMBĂ ECOLOGICĂ

Embed:

Situaţie alarmantă în comuna Bubuieci din municipiul Chişinău, unde numărul persoanelor bolnave de cancer a crescut drastic în ultimii ani. Datele Centrului de Sănătate Publică arată că numărul bolnavilor s-a majorat de la 53, în 2015, până la 87 de persoane, în 2016.

Sursa bolii, spun specialiştii, este groapa de gunoi din apropiere, care, în ultimii ani, s-a transformat într-o adevărată bombă ecologică. 

Groapa de gunoi se află la doar 800 de metri de casele oamenilor. Localnicii spun că aceasta este o sursă de poluare și infecții, care le pune viaţa în pericol.

"Se simte mirosul, mai ales când bate vântul de acolo. Tot mirosul acesta influenţează la sănătate".

"Noi avem copii mici şi eu am copil de patru ani de zile şi cam este problematic. Gunoiştea asta doar intră în apă şi noi ne facem griji".

"Când bate vântul din partea ceea este un miros urât că închidem totul, când nu este vânt mai este câte oleacă de aer".

Autorităţile locale trag un semnal de alarmă şi spun că au încercat de mai multe ori să închidă groapa de gunoi, însă fără niciun rezultat.

"De la muntele acesta de gunoi pătrund în aer microbi şi aerul este nociv. Din această movilă deja se scurge un lichid, pârăiaş, este un lac format. Am demonstrat şi ministerului Mediului, organelor competente, dar văd că nu sunt mişcări", a afirmat primarul comunei Bubuieci, Ion Şaranuţ.

Responsabilii de la Centrul de Sănătate Publică spun că rezultatele obţinute în urma analizei apei din cele 66 de fântâni de lângă groapa de gunoi sunt îngrijorătoare.

"Gunoiştea nu este autorizată de Centrul de Sănătate Publică şi ori de câte ori s-au adresat pentru ca să fie autorizată noi am dat refuz şi avize negative", a afirmat şefa Centrului Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică.

Groapa de gunoi din Bubuieci activează din 2010. Cea mai recentă autorizaţie, oferită în mai 2016, este valabilă până în 2021.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu