Situaţie ALARMANTĂ în Capitală. Oraşul se sufocă de maşini şi ambuteiaje infernale. REACŢIA şoferilor şi a primarului

Embed:

Situaţie alarmantă în Capitală. Oraşul se sufocă la propriu, din cauza numărului mare de maşini, care duce la crearea unor ambuteiajelor infernale, în special în zona centrală a Chişinăului.

Între timp, parcările special amenajate promise de autorităţi rămân doar pe hârtie, iar situaţia se va agrava, dacă municipalitatea nu va întreprinde măsuri urgente. De această părere este expertul economic, Veaceslav Ioniţă, care a făcut o analiză amplă la acest subiect.

Într-o postare pe Facebook, Ioniţă suţine că în anul 2020, din numărul total de autoturisme din Republica Moldova, circa 195 de mii vor fi înregistrate în oraşul Chișinău. Cifra este de 40 ori mai mare decât acum 50 ani, atunci când au fost construite și proiectate cele mai multe drumuri și străzi din oraș. 

"Suntem îngrijoraţi de această situaţie. Suntem, pur şi simplu, inundați, cotropiți de către autoturisme. O dată la 15 ani numărul de autoturisme se dublează şi va merge mai departe. Noi acum suntem de aproape trei ori mai puţini decât media ţărilor dezvoltate, la noi numărul de maşini va continua să crească. Iar în următorii 15 ani vom avea o situaţie de două ori mai proastă decât în prezent", a menţionat Veaceslav Ioniţă, expert economic.

Atât pietonii, cât şi şoferii sunt indignaţi de iresponsabilitatea autorităţilor. Unii şoferi spun că pierd mult timp, în speranţa că vor găsi un loc de parcare:

"E o problemă foarte mare în tot oraşul, nu doar în zona asta. Încerc la maxim să găsesc o parcare normală, regulamentară".

"Am făcut vreo trei cercuri până la Ştefan cel Mare şi aşa, numai aici am găsit o parcare".

Ca şi primarii precedenţi, actualul edil, Ion Ceban, dă asigurări că problema parcărilor se va rezolva, însă nu este clar când şi din ce resurse.

"O să rezolvăm problema parcărilor, aşteptăm conceptul să fie definitivat. Vor fi şi parcări multietajate, vor fi şi parcări subterane, dar şi pe carosabil. Ne concentrăm, în primul rând, pentru zona centrală a oraşului", a declarat primarul Capitalei.

Potrivit datelor oficiale, până în anul 2019, în Republica Moldova au fost înregistrate peste un milion de unități de transport, dintre care 650 de mii de autoturisme.

loading...

Lasă un comentariu