Situația umanitară în estul orașului sirian Alep se înrăutățește de la o zi la alta

Situația umanitară în partea de est a orașului sirian Alep (nord), aflată sub controlul rebelilor, ''se înrăutățește de la o zi la alta'', deoarece guvernul sirian continuă să bombardeze zone rezidențiale, a declarat vineri Ingy Sedky, o purtătoare de cuvânt a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) la Damasc, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentantei CICR, stocurile de alimente scad, provocând o explozie a prețurilor la alimente de bază precum pâine, făină, linte și lapte.

Dna Sedky a precizat că alimentarea cu combustibil devine critică în majoritatea cartierelor orașului și că multe persoane sunt total private de energie electrică și de încălzire în această iarnă.

''Brutării, spitale și case sunt conectate la generatoare și în unele cazuri generatoarele comune au fost închise, lăsând civili în multe cartiere fără nici o formă de acces la alimentarea cu electricitate'', a declarat dna Sedky.

Peste un sfert de milion de persoane sunt asediate în partea de est a Alep-ului. Organizația Națiunilor Unite (ONU) încearcă de la începutul lui noiembrie să obțină un acord care să permită accesul ajutoarelor umanitare și evacuarea răniților.

''Avem nevoie urgent de garanții de securitate din partea tuturor părților implicate în lupte la Alep, astfel încât să ne putem face treaba și să le oferim oamenilor ajutorul umanitar salvator'', a afirmat Ingy Sedku, a cărei organizație nu mai are acces în zonă din luna aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu