Situaţia tensionată din sud-estul Ucrainei continuă să ţină prima pagină a publicaţiilor internaţionale

Embed:

Informaţiile despre situaţia tensionată din regiunile Doneţk, Lugansk şi Harkov ale Ucrainei, unde manifestanţii au luat cu asalt mai multe clădiri publice, ţin primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume.

Rusia neagă că ar sta în spatele tensiunilor din estul Ucrainei şi cere autorităţilor de la Kiev să înceteze blamarea Kremlinului pentru tot ce se întâmplă în Ucraina, scrie BBC. Stabilitatea în Ucraina poate fi atinsă prin reforme constituţionale, care ar urmări federalizarea ţării, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei.

Corespondenţilor ruşi de la revista Forbes nu li s-a permis accesul pe teritoriul Ucrainei, informează agenţia de ştiri Itar-Tass. Jurnaliştii ruşi au fost urcaţi în primul tren care se îndrepta spre Rusia. Grănicerii ucraineni şi-au motivat decizia prin faptul că bărbaţii nu şi-au argumentat scopul călătoriei şi nu au prezentat dovada că au suficiente mijloace financiare de întreţinere.

Minerii din regiunile de est ale Ucrainei nu vor susţine manifestările separatiste, informează agenţia de ştiri Unian. Potrivit liderului sindicatelor de mineri, decizia are la bază motive economice. Muncitorii cred că dezmembrarea regiunii ar conduce la închiderea minelor şi la pierderea locurilor de muncă.

Ziarul francez Le Monde scrie că evenimentele din regiunile de est ale Ucrainei aseamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat anterior în Crimeea, iar un final similar scenariului din peninsulă depinde de acţiunile ulterioare ale Rusiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu