Situaţia politică din Moldova, pe primele pagini în lume. Subiectul, mediatizat de BBC, Al-Jazeera, VOA, Reuters

Embed:

Situaţia politică din Moldova este pe prima pagină în presa internaţională. "Criză în Moldova. Preşedintele interimar al ţării anunţă alegeri anticipate". Acesta este unul dintre titlurile agenţiilor străine de rezonanţă, care atrag atenţia cititorilor. 

Jurnaliştii britanici de la BBC, scriu că preşedintele pro-rus, Igor Dodon, a fost suspendat din funcţie, generând o criză politică şi alegeri parlamentare anticipate.  Un articol despre Moldova apare şi pe prima pagină a agenţiei Al - Jazeera din Qatar. Jurnaliştii arabi scriu că ţara noastră se confruntă cu o profundă criză politică. "Haosul a fost provocat după alegeri, când niciun partid nu a reuşit să obţină majoritatea parlamentară", notează Al - Jazeera.

Agenţia de presă a relatat şi despre mitingul paşnic de ieri, organizat de Partidul Democrat, subliniind prezenţa în stradă a zeci de mii de oameni. În acelaşi articol se face referire şi la declaraţiile liderului democraţilor, Vlad Plahotniuc, care a spus că  Igor Dodon nu este demn să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. 

Printre ştirile ce pot fi citite pe site-ul postului de radio "Vocea Americii" este şi un subiect legat de criza din ţara noastră. Potrivit acestei surse media, Moldova intră într-o criză politică profundă,  după ce Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţie pe preşedintele prorus, Igor Dodon. 

În aceeaşi ştire este menţionat că premierul Pavel Filip, numit printr-o decizie a Curţii Constituţionale preşedinte interimar temporar, a anunţat alegeri anticipate pentru 6 septembrie. Despre dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate în ţara noastră au scris  şi agenţiile "Reuters",  postul de televiziune "Euronews" şi  publicaţia franceză "Le Monde".