Situația politică a Republicii Moldova, discutată de Valeriu Ghilețchi cu mai mulți oficiali ai Carolinei de Nord

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai statului Carolina de Nord, SUA, în care au fost abordate relațiile de cooperare cu Republica Moldova și intensificarea dialogului bilateral.
 
În discuțiile cu Directorul Departamentului Relații Interguvernamentale, Jordan Whichard, au fost abordate subiecte ce țin de poziționarea geopolitică a țării noastre și apropierea de spațiul valoric occidental.
 
Reprezentanții oficiului Guvernatorului Roy Cooper au susținut apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
 
Discuții consistente au avut loc și cu Richard Minor, Directorul pentru Cooperare Internațională și Investiții, care este și un bun expert în domeniul integrării europene. În cadrul dialogului cu Valeriu Ghilețchi, oficialul și-a exprimat disponibilitatea de a efectua o vizită la Chișinău, pentru un schimb de opinii și expertiză cu reprezentanții administrației publice.
 
De asemenea, Ghilețchi a discutat cu generalul Todd Hunt despre mai multe proiecte de cooperare cu Armata Națională a Moldovei, pe parcursul acestui an fiind posibile unele vizite de informare și schimb de experiență a militarilor moldoveni în Carolina de Nord.
 
Menționăm că vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, se află într-o vizită de câteva zile în Carolina de Nord, SUA. În cadrul discuțiilor anterioare s-a mai convenit asupra posibilității tinerilor moldoveni de a aplica la studii în Universitățile Carolinei de Nord.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu