Situaţia pe drumurile din ţară: Toate traseele sunt accesibile pentru deplasearea automobilelor

Embed:

Drumurile din țară sunt deszăpezite, iar circulaţia rutieră se desfăşoară în regim normal. Potrivit autorităților, pentru curățarea traseelor au fost mobilizaţi aproape 290 de muncitori şi  peste 230 de autospeciale. De asemenea, au fost folosite aproape 1.500 de tone de material antiderapant.

 "Lucrările continuă atât în zona de sud, cât și în zona de centru. Astăzi, drumarii vor fi orientați la lărgirea drumurilor locale. La moment, pe toate drumurile publice se circulă într-un regim obișnuit", a spus, șeful serviciului operativ ASD, Sergiu Căpăţână.

Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, noapte trecută, salvatorii au intervenit în 12 cazuri pentru a ajuta oamenii care au rămas blocaţi cu maşinile în mijlocul drumului. Printre acestea a fost şi o ambulanţă, care urma să ajungă la un pacient, în apropiere de satul Coșnița, Dubăsari.

Din cauza drumurilor înzăpezite de pe teritoriul Ucrainei, punctul de trecere a frontierei Vulcănești rămâne închis.

De asemenea, este sistată și activitatea posturilor vamale de tip debarcader Soroca, Molovata și Cosăuți. Iar vămile Ceadîr Lunga 1, Ceadîr Lunga 2, Basarabeasca și Cișmichioi funcționează în regim normal. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile se așteaptă până la zero grade Celsius și ninsori slabe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu