Situaţia la frontieră: În unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport

UPDATE: Circulație degajată în punctul de trecere Mirnoe, funcționează în regim normal.
 
Poliția de Frontieră vă informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. 
 
În această dimineață, de la ora 05:00 au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere Mirnoe, pe sensul de ieșire din țară. După trei ore de activitate intensivă, după barieră se atestă o coloană de circa 30 de mașini.
 
A fost generat, rândul format pe partea moldovenească, de blocajul creat la intrarea în Ucraina, prin punctul de trecere Tabaki. Reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova comunică permanent cu călătorii despre situația creată. În context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier de a alege cel mai apropiat punct de trecere Vulcănești, care activează la moment în regim normal.
 
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 79 425 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 42 393 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 44 904 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 576  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 8 816 traversări autovehicule.
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13 502 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 12 557 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 085 traversări persoane;
PTF Cahul – 5 972 traversări persoane
PTF Sculeni - 5 709 traversări persoane;
PTF Tudora - 5 612 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 5 169 traversări persoane.
 
Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:
- mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;
- intervenția cu susținerea necesară în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul sediului central al IGPF;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
 
 

Lasă un comentariu