Situaţia la frontieră nu se schimbă: Cozi enorme, la punctele de trecere Palanca și Tudora

Poliția de Frontieră vă informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal.
 
În dimineața zilei de ieri s-a semnalat trafic intensiv în punctele de trecere Tudora și Palanca, iar după masă, pe parcursul a două ore nu a funcționat punctul de trecere de tip debarcader Soroca, motivul fiind lipsa energiei electrice pe partea ucraineană.
 
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 88 960 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 47 214 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 48 128 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19 881  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 10 571 traversări autovehicule.
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 14 208 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 13 439 traversări persoane;
PTF Sculeni - 7 619 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 6 963 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 486 traversări persoane;
PTF Cahul – 6 223 traversări persoane;
PTF Otaci - 5 495 traversări persoane;
PTF Tudora - 6 423 traversări persoane.
 
Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:
- mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;
- intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul sediului central al IGPF;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Lasă un comentariu