Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: Un cetățean moldovean a primit refuz de intrare în UE, iar alți doi au fost deportați din Rusia

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 

- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
- o încălcare a regimului zonei de frontieră;
- o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
- un caz de trafic ilicit de bunuri;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- doi conducători auto au ignorat regulile de exploatare a vehiculelor și de folosire a vinietelor;
- două persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu alte autorități de drept naționale;
- un cetățean moldovean a primit refuz de intrare în Uniunea Europeană, iar alți doi conaționali au fost deportați din Federația Rusă.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 33 267  traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 17 253 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 18 562 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 8 503 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în străinătate - 4 443 treceri.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 7 149 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 6 077 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 107 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați - 2 668  traversări persoane,
PTF Otaci – 2 469 traversări persoane,
PTF Cahul - 1 828 traversări persoane,
PTF comun Criva – 1 516 traversări persoane,
PTF Costești – 1 294 traversări persoane,
PTF comun Palanca - 1 039 traversări persoane,
PTF Tudora - 755 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
-  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
-  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
-  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
-  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu