Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: șapte persoane au încălcat regimul punctelor de trecere

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- șapte persoane au încălcat regimul punctelor de trecere; 
- o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
- un document falsificat a fost depistat la controlul de frontieră;
- patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; 
- o persoană aflată în conflict cu legea și două mijloace de transport au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 82.091 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 42.222 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 51.286 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16.983 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13.363 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11.482 traversări persoane,
PTF Otaci - 9.289 traversări persoane,
PTF Sculeni – 6.319 traversări persoane,
PTF Tudora – 6.123 traversări persoane,
PTF Cahul - 4.440 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 4.240 traversări persoane,
PTF Palanca – 3.996 traversări persoane,
PTF Criva – 3.915 traversări persoane,
PTF Costești – 2.398 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, nefiind semnalate valori ridicate în trafic.

Amintim că punctul de trecere comun Palanca își va sista activitatea în zilele de azi, miercuri (29 august) și joi (30 august), în intervalul orelor 08:00 - 15:00. Motivul ar fi asfaltarea drumului de acces dinspre Ucraina.

Recomandăm călătorilor, din start, să aleagă pentru traversarea frontierei de stat punctul de trecere Tudora. Se va lucra la capacitate maximă pentru a degaja circulația transfrontalieră și a nu permite formarea rândurilor.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
- formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
- redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
- la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
- consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu