Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Cinci persoane în conflict cu legea, REŢINUTE

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 

- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
- patru documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră;
- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- șase încălcări a regulilor de folosire a vinietelor;
- cinci persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 40 048 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 20.168 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 23.776 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10.954 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 381 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 815 traversări persoane,
PTF Otaci – 4 771 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 768 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați - 3 410 traversări persoane,
PTF Cahul - 2 177 traversări persoane,
PTF Tudora - 2 311 traversări persoane,
PTF Costești – 1 857 traversări persoane,
PTF Criva – 1 784 traversări persoane,
PTF Lipcani – 1 023 traversări persoane.

Atenționăm călătorii că din 28 noiembrie 2018, prin punctul de trecere a frontierei ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Până în prezent punctul de trecere ”Unguri-Bronnița” era unul pietonal, se autoriza trecerea frontierei doar cetățenilor Republicii Moldova și Ucrainei.

Din 5 noiembrie și până în data de 21 decembrie curent, punctul de trecere Palanca nu va funcționa în legătură cu finisarea lucrărilor de construție conform planului general în zona dată. În context, fluxul de călători și mijloace de transport este direcționat prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie.

Totodată, prin punctele de trecere de tip debarcader "Cosăuți-Iampoli"(internațional), "Soroca-Țekinovka"(interstatal, local) și "Vasilcău-Velikaia Koşniţa"(local) se permite trecerea frontierei de stat în intervalul orelor 07:00 – 17:00, fiind micșorat programul de lucru cu două ore.

La fel, din data de 2 noiembrie curent și pe parcursul a două luni de zile, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. Astfel că în punctul de trecere ucrainean toate tipurile de mijloace de transport sunt redirecționate doar pe o singură direcție şi în regim dozat, fapt ce crează unele schimbări în trafic și creșterea timpilor de așteptare, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
-  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
-  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
-  consultarea aplicației TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier).
-  în situațiile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere situate la frontieră cu Ucraina, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
-  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu