Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: Cinci conducători auto au ignorat regulile de exploatare a vehiculelor și de folosire a vinietelor

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 
  • dauă cazuri de trafic ilicit de bunuri;
  • un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • cinci conducători auto au ignorat regulile de exploatare a vehiculelor și de folosire a vinietelor;
  • două persoane în conflict cu legea și două mijloace de transport au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu alte autorități de drept naționale;
În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 37 504  traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 19 787 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 22 305 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 145 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în RM - 5 256 treceri.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 507 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 508 traversări persoane,
PTF Otaci – 4 147 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 674 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați - 3 262  traversări persoane,
PTF Cahul - 2 164 traversări persoane,
PTF comun Criva – 2 319 traversări persoane,
PTF Costești – 1 755 traversări persoane,
PTF comun Palanca - 1 118 traversări persoane,
PTF Tudora - 949 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
  • verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
  • în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
  • manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu