Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: Cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 45 110 traversări, dintre care 25 618 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova și 19 492 traversări - direcția intrare în țară.

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 24 814 traversări, dintre care 14 095 treceri - la ieșire în R. Moldova.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 9 434 traversări persoane
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 872 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 137 traversări persoane,
PTF Otaci – 4 256 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 518 traversări persoane,
PTF comun Criva - 2 790 traversări persoane.
PTF Cahul – 2 688 traversări persoane.
Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 11 438 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în străinătate – 5 923 treceri.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
- patru persoane au încălcat regimul punctelor de trecere;
- cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- patru conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
- două persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn national;

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

loading...

Lasă un comentariu