Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: Aproape 23 de mii de persoane AU PĂRĂSIT Republica Moldova

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 
- șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;
- patru persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 41 196  traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 22 904 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 23 778 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 663 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 665 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 564 traversări persoane,
PTF Otaci – 4 642 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 579 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați - 3 361  traversări persoane,
PTF Cahul - 2 361 traversări persoane,
PTF Costești – 2 248 traversări persoane,
PTF comun Criva – 2 208 traversări persoane,
PTF comun Palanca - 1 141 traversări persoane,
PTF Tudora - 1 009 traversări persoane.

Amintim că prin punctul de trecere "Unguri-Bronnița" (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Totodată, deplasarea prin punctul de trecere "Otaci-Moghilev-Podolsk" este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
-  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
-  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
-  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
-  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu