Situația la frontieră. CELE MAI AGLOMERATE puncte vamale

Embed:

UPDATE (15:10)  În punctul de trecere comun Palanca se îngreunează circulația pe sensul de intrare în țară, fiind formată o coloană din 70 de mijloace de transport. Activează cu întreruperi Sistemul Informațional al Serviciului Vamal din Ucraina, fapt ce condiționează dificultate la procesarea datelor călătorilor.

Recomăndăm participanților la traficul transfrontalier să aleagă pentru trecerea frontierei PTF Tudora-Starokazacie care activează în regim normal. Mai mult, o patrulă a Poliției de Frontieră a fost amplasată la intersecția drumurilor care duc spre punctele de trecere pentru a redirecționa traficul.

Totodată, în mai multe puncte de trecere, pentru o mai buna fluidizare a traficului, dar și pentru crearea condițiilor la trecerea frontierei în contextul temperaturilor ridicate, au fost stropite cu apă pistele de control, pe ambele sensuri de deplasare. Sunt serviți cu apă potabilă copii și persoanele în etate. La fel, familiile cu copii minori, cu vârsta până la 3 ani, au prioritate la trecerea frontierei, fără a sta în rând.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La sensul de ieșire din Republica Moldova prin punctul de trecere Mirnoe - Tabaki se atestă flux intensificat, în jurul la 40 de mijloace de transport așteaptă trecerea frontierei de stat.

La intersecția drumurilor naționale R30 cu R52 se află patrula mobilă a Poliției de Frontieră care direcționează mijloacele de transport prin punctele de trecere Tudora - Strarokazacie. 

În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se efectuează autorizarea trecerei frontierei pe trei piste de control, fiind fluidizat traficul transfrontalier.

Reprezentanții instituțiilor de frontieră și vamale ale R. Moldova și Ucrainei activează la capacitate maximă, pentru a nu admite formarea cozilor. 

Solicităm din partea călătorilor înțelegere față de situația creată și disciplină la trecerea frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu