Situația la frontieră, bilanțul săptămânii: Opt tentative de trafic ilicit de bunuri

În perioada 11 – 17 noiembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 345 752 traversări, dintre care un număr mai mare – 174 080 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 91 525 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 51 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 61 
894 traversări persoane,

PTF Sculeni – 43 607 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău  – 43 174 traversări persoane,
PTF Otaci – 35 676 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 30 296 traversări persoane,

PTF Cahul – 18 604 traversări personae,
PTF comun Palanca – 17 564 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 17 noiembrie 2019, fiind înregistrate valori de 65 866 traversări persoane și  15 882 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 36 480 traversări.

Pe parcursul săptămânii precedente, la  ”frontiera verde" și  în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 75 de evenimente, cu documentarea a 92 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 40 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 25 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 22 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- opt  tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 152 de consemne, dintre care 13 pe INTERPOL, iar 139 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În decursul săptămânii precedente, 
77 de cetăţeni străini, dar și 95 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.


Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 
85 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 73 300 lei și încasarea amenzilor de 34 450 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...

Lasă un comentariu