Situaţia drumurilor naţionale. Circulația tirurilor BLOCATĂ TEMPORAR pe șoseaua Leușeni (VIDEO)

Embed:

Dacă ieri seara drumurile erau practic curate, în această dimineaţă lucrurile s-au schimbat. Ninsoare dă bătăi de cap. 

(UPDATE 15:00) În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ninsori pentru ziua de astăzi, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. În procesul tehnologic la această oră au fost antrenate - 314 utilaje speciale,  1104 material antiderapant și 191 muncitori rutieri.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetățenilor. Totodată pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real - http://asd.md/camera-video.  

(UPDATE 11:00) Serviciile municipale intervin pe arterele capitalei și anume în zonele unde s-au format blocaje, din cauza accidentelor rutiere, în contextul ninsorilor abundente. Astfel, situații privind dificultăți de circulație sunt înregistrate în unele localități suburbane, pe unde circulă transportul public.

În acest context, au fost prescurtate temporar rutele de autobuz: nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire.

La ora actuală a fost deblocată intersecția șos. Hâncești –  str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulația transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersecția str. Burebista – șos. Muncești, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier.

De asemenea, preturile intervin la deszăpezire cu tehnică contractată suplimentar, în sectoare particulare și stații de așteptare.  

Pe parcursul zilei, ÎM Regia „Exdrupo” intervine cu 36 de autospeciale pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile. În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrăştiate circa 500 de tone de material antiderapant şi peste 50 tone de sare lichidă.

La moment, traficul este îngreunat în regiunea satul Doina, Cahul, unde au loc în continuu lucrări de deszăpezire.

Anterior, circulaţia unităţilor de transport de tonaj mare fost blocată pe traseul Leuşeni şi în satul Troiţa, Anenii Noi.

Tot în această dimineaţă 224 de elevi azi nu au ajuns la şcoală din Nisporeni, Călăraşi şi Hânceşti , din cauza stării tehnice a transportului. 

Potrivit datelor prezentate de Union Fenosa 6 localităţi au fost deconectate de la energai electrică. Respectiv câte 2 localităţi din Criuleni, Cahul, Cimişlia nu au electricitate din cauza condiţiilor critice ale vremii.

Poliţia naţională a triplat numărul de forţe în serviciul cetăţenilor.

"Peste 1000 de poliţişti sunt antrenaţi să ajută şoferii pe traseele naţionale şi în regiunile rurale pentru acordarea ajutorului cetăţenilor singuratici: bătrâni, persoane cu dizabilităţi, în număr de aproximativ 700 de persoane", a afirmat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct al Inspectoratului Naţional de Poliţie . 

Împreună cu ajutorii de sector, se îndeplinesc analize ale riscurilor de deconectări a energiei electrice, apă potabilă, blocajul accesului în localităţile rurale, blocarea maşinelor de mare tonaj în trafic.

Pe traseu Chişinău-Leuşeni au fost antrenate mai multe maşini ale INP. Circulaţia transportului de mare tonaj a fost sistata pe acest traseu.

"Circulaţia maşinelor grele va fi reluată după curăţirea drumurilor de către maşinele speciale, dacă condiţiile climatice se vor schimba spre bine", a mai adăugat Cavcaliuc. 

În Chişinău a fost blocată strada Vadul lui Vodă din sectorului Ciocana.

Pe străzile care intră în lista de risc (str. Socoleni, Valea Crucii, Calea Orheiului (în direcţia Tipografiei)), a fost sistată circulaţia maşinelor de tonaj mare.

Fluxul transportului greu este monitorizat în continuu la intrările şi ieşirile din Capitală. 

Drumarii continuă lucrile de deszăpezire în întreaga ţară în ritm sporit.

Drumul G75 prezintă dificultate deosebită de circulaţie, din cauza înzăpezirii, potrivit reprezentanţilor MEI. 

"Întreruperi de energie electrică şi termică nu au fost înregistrate. În cartierele lucreaza 580 muncitori si aproximativ 35 de unităţi de tehnica specială, fiecare pretura de la 5 la 7 unitati arendate de la agenti economici. Discutam ca sa luam si alta tehnica pu acest proces. Material antiderapant avem suficient, tehnica ne da de gol. Dacă temperaturile dau în scădere, se va face gheaţă dedesubt", a afirmat Nestor Grozavu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu