Situaţia din China se agravează: Sunt 26 de decese şi peste 830 de îmbolnăviri confirmate

Embed:

Situaţia din China se agravează pe zi ce trece. Sunt deja 26 de decese confirmate şi peste 830 de cazuri de îmbolnăvire provocate de coronavirus.

Numai în Wuhan, oraşul unde s-a înregistrat primul caz, şapte spitale sunt pline de bolnavi de pneumonie. Autorităţile au decis construirea în regim de urgenţă a unui nou centru medical pentru a-i trata pe cei infectaţi cu acest agent patogen. Spitalul va fi gata în cel mult o săptămână.

De ieri şi până azi, şapte oraşe au fost complet izolate în China pentru a evita răspândirea virusului. Şi-au sistat activitatea magazinele, teatrele şi restaurantele.

Între timp, alte ţări din lume au confirmat cazuri de îmbolnăviri: Vietnam şi Singapore. Iar în Coreea de Sud şi Japonia au fost înregistrate noi cazuri. În Statele Unite, un bolnav a fost tratat cu ajutorul unui robot, echipat cu un stetoscop, care monitorizează funcţiile vitale ale pacientului.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că deşi e o situaţie gravă în China, este prea devreme să fie declarată stare de urgenţă internaţională.

loading...

Lasă un comentariu