Situaţia continuă să fie alarmantă în Portugalia. Cel puţin 21 de oameni au fost răniţi

Embed:
Situaţia continuă să fie alarmantă în Portugalia din cauza incendiilor de vegetaţie. Cel puţin 21 de oameni au fost răniţi, inclusiv 9 sunt pompieri. Potrivit protecţiei civile portugheze, în jur 1700 de salvatori şi 500 de unităţi de tehnică au fost mobilizate pentru a stinge focul.

Potrivit presei locale, incendiul a fost răspândit de vântul puternic. Autorităţile nu exclud că focul a fost provocat intenţionat după ce au descoperit mai multe recipiente în 5 locuri, de unde au izbucnit flăcările. Oamenii din regiune trăiesc şocul vieţii.

"Nu m-am gândit niciodată că se poate întâmpla aşa ceva. Ieri focul s-a răspândit atât de rapid. În această dimineaţă la fel."

Autorităţile susţin că situaţia rămâne periculoasă, chiar dacă pompierii au reuşit să localizeze unele focare. Până acum au fost evacuaţi oameni din câteva localităţi. Fermierii din regiunea încearcă din răsputeri să-şi protejeze animalele domestice şi bunurile. În 2017, un incediu similar de vegetaţie din Portugalia, a ucis cel puţin o sută de oameni.

Lasă un comentariu