Site-urile a 11 organizații străine active în Rusia, BLOCATE de Roskomnadzor

Embed:

Siteurile a 11 organizații străine active în Rusia au fost blocate de agenția pentru monitorizarea mass-mediei de la Moscova, Roskomnadzor. Printre ele se numără și portalul online al mișcării politice Open Russia, finanțată de oligarhul opozant al Kremlinului Mihail Hodorkovski.

Anterior, cele 11 organizații au fost declarate indezirabile pe teritoriul Rusiei. O lege în acest sens a fost semnată în 2015 de președintele Vladimir Putin. Pe lângă Open Russia, au mai fost interzise și structuri britanice care aveau legături cu această mișcare politică, Institute of Modern Russia, prezidată de fiul oligarhului exilat, Pavel Hodorkovski, și fundația Open Society, finanțată de George Soros.

Organizațiile lui Hodorkovski din Rusia urmăresc unirea forțelor proeuropene din țară împotriva președintelui Vladimir Putin. Birourile Open Russia de la Moscova au fost supuse unor percheziții la sfârșitul lunii aprilie. Parchetul rus i-a reproșat organizației că încearcă să discrediteze rezultatele alegerilor din Rusia și să le declare drept ilegale.

Mihail Hodorkovski a fost arestat în 2003 și a stat aproape 10 ani în închisoare în Rusia pentru furt și evaziune fiscală. În 2013 a fost grațiat de Putin. De atunci, el locuiește în Marea Britanie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu