Site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei a fost pradă unui atac cibernetic lansat de Rusia

Rusia a orchestrat un atac puternic de tip DDoS asupra site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei, în același timp în care agenții de frontieră ruși atacau și capturau nave militare ucrainene în strâmtoarea Kerci, a declarat generalul-maior Volodimir Rapko, șeful Direcției Generale pentru Comunicare și Sisteme Informatice din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, în cadrul unei conferințe de presă.

"În cadrul întregului sistem de securitate cibernetică al statului, Forțele Armate ale Ucrainei dețin unul dintre locurile principale. Diviziile relevante au stabilit compatibilitate și colaborare completă cu furnizorii de securitate cibernetică din Ucraina. Această colaborare a crescut doar după declararea legii marțiale în 10 provincii din Ucraina. Diviziile Forțelor Armate ucrainene responsabile de securitatea informatică au trecut la funcționare în modul de luptă ", a menționat Rapko.

Rapko a adăugat, de asemenea, că începând cu anul 2014 a fost înregistrată o creștere accentuată a numărului de atacuri cibernetice, cu diferite niveluri de complexitate, menite să perturbe sistemele de control și comunicare ale Forțelor Armate ucrainene.

De exemplu, unul dintre dispozitivele de securitate cibernetică a provocat un atac asupra site-ului web al Ministerului Apărării al Ucrainei cu peste 6.000 de solicitări pe secundă. "Din punct de vedere al geografiei sale, atacul provenea din Rusia, dar ei pot folosi și platforme din țări aliate pentru a efectua atacuri cibernetice, ceea ce face ca identificarea ulterioară să fie mai dificilă", a subliniat generalul, scrie evz.ro.

Un atac cibernetic de tip DoS (de la expresia engleză Denial of Service, în traducere: refuzul, blocarea serviciului) sau DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuită a serviciului) este o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator. Deși mijloacele și obiectivele de a efectua acest atac sunt foarte diverse, în general acest atac este efectul eforturilor intense ale unei (sau a mai multor) persoane de a împiedica un site web sau și servicii din Internet de a funcționa eficient, temporar sau nelimitat. Autorii acestor atacuri au de obicei drept țintă site-uri sau servicii găzduite pe servere cu cerințe înalte, cum ar fi băncile, gateway-uri pentru plăți prin carduri de credit și chiar servere în întregime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu