Site-ul ComputerGames.ro s-a închis. Care a fost motivul

Unul dintre primele site-uri și forumuri lansate pe domeniul .ro, ComputerGames.ro, s-a închis, după 21 de ani de activitate. Administratorii portalului au anunțat că au luat această decizie pentru că site-ul nu mai era rentabil și din cauza noilor norme de protecție a datelor cu caracter personal.

Proprietarii site-ului ComputerGames.ro au anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, faptul că site-ul se închide.

"Începând de astăzi (18 aprilie), siteul de știri, articole și review-uri de gaming ComputerGames.ro își va înceta activitatea.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în toți acești ani."

Potrivit paginademedia.ro, Silviu Stroie, fondatorul platformei, a declarat că a decis să închidă site-ul ComputerGames.ro din două motive: nerentabilitatea și noile norme de protecție a datelor cu caracter personal, scrie libertatea.ro.

"Site-ul era în pierdere, de ani de zile. Nu este rentabil și nu a fost niciodată", a declarat Silviu Stroie pentru Paginademedia.ro, adăugând că proiectul a fost "un hobby".

Stroie a explicat că site-ul Computergames.ro s-a închis și din cauza noilor norme referitoare la protecția datelor cu caracter personal.

"GDPR. Normele legate de protecția datelor cu caracter personal. Sunt zeci de mii de oameni implicați, care și-au pus anunțuri, este greu de gestionat", a mai spus Silviu Stroie pentru sursa citată.

ComputerGames a fost lansat în 1997. Doi ani mai târziu, platforma lansa primul forum din România. În prezent, de ieri, ComputerGames.ro redirecționează către shop.computergames.ro, magazin online care continuă să funcționeze.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu