Sistemul mixt de vot. Ce spune moldoveanul stabilit în SUA, care va CANDIDA în parlamentarele din SUA despre acesta

Embed:

Orice persoană care vrea să obțină mandat de deputat într-o circumscripție uninominală, atât în ţară, cât şi peste hotare, trebuie să fie parte a comunităţii în care vrea să candideze.

De această părere este un moldovean stabilit în Statele Unite, Oleg Bânzar, care intenționează să candideze în circumscripția numărul 51, prevăzută pentru SUA şi Canada.

"Eu văd ca o clonă a sistemul electoral care este în Statele Unite bazat pe districte sau pe teritorii. Oponenţii care candidează dintr-o anumită circumscripție, cum aici se numește, ei reprezintă specific teritoriul acela. Trebuie să aibă reședință acolo, trebuie să fie de acolo ca să aibă contact direct cu persoanele pe care îi reprezintă", a afirmat Oleg Bânzar, moldovean stabilit în SUA.

Oleg Bînzar a mai declarat că deputații aleși în circumscripții ar trebui nu doar să participe la ședințele legislativului, dar și să se implice cât mai activ în soluţionarea problemelor oamenilor care l-au votat.

În circumscripția din SUA şi Canada și-au anunțat intenția de a candida 14 concurenți.

Scrutinul din 24 februarie va avea loc în baza sistemului electoral mixt. 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 - în circumscripții.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu