Sistemul EGrădiniţă, utilizat incorect. Directorii de grădiniţe nu cunosc programul, în ciuda instruirilor făcute

Embed:

Sistemul de înscriere online, în grădiniţele din Capitală, este ineficient. Concluzia aparţine primarului interimar, Ruslan, Codreanu, după ce a văzut o analiză a consilierilor săi, la acest subiect.

Printre problemele descoperite este că unii părinţii aşteaptă prea mult timp un răspuns privind înmatricularea la grădiniţă, în timp ce alţii îşi duc copiii în instituţii preşcolare, deşi nu era rândul lor.

"Părinţilor li s-a dat răspunsuri că locuri în grădiniţe lipsesc, dar peste alte câteva zile se acceptau alţi copii. Asta este cea mai gravă încălcare, pentru că platforma EGrădiniţă pentru asta şi a fost făcută, ca părinţii şi noi să vedem câte locuri vacante sunt, care este rândul de înscriere a copiilor, ca să nu se mai facă sub masă toate lucrurile astea de înscriere", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Codreanu a mai subliniat că părinţii care şi-au înscris online copiii în grădiniţe au aşteptat şi trei luni un răspuns, pe când regulamentul spune că procesul durează cel mult trei săptămâni.

Probleme au fost descoperite în 65 de instituţii şi potrivit primarului interimar, de vină ar fi directorii de grădiniţe care nu cunosc programul, în ciuda instruirilor făcute.

Programul EGrădiniţa a fost lansat în septembrie 2017, în 130 de instituţii preşcolare din oraşul Chişinău.

Costul proiectului este de 180 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu