Sistemul de navigație Audi îți va arăta ruta ideală în funcție de cum conduci hibridul

Sistemele de navigație utilizate de constructorii auto devin din ce în ce mai avansate și oferă acum informații în timp real, însă până în prezent aproape niciunul dintre acestea nu a luat în calcul și tipul de propulsie al mașinii, scrie automarket.ro.

Audi se gândește însă și la aceste aspecte și a depus o cerere pentru un sistem de navigație util pentru mașinile cu propulsie hibridă. Astfel, la selectarea unui traseu, sistemul de navigație va lua în calcul cea mai bună rută pentru situația în care șoferul vrea să parcurgă distanța în regim integral electric.

Totuși, calcularea rutei va depinde și de gradul de încărcare a bateriei și de distanța față de cele mai apropiate puncte de încărcare. Prin urmare, sistemul de navigație poate propune o rută pentru rularea în regim electric și o altă rută care să ia în calcul și folosirea motorului cu combustie internă, iar șoferul va putea selecta locul din care vrea să ruleze în regim electric.

Constructorul german a luat decizia să lucreze la un astfel de sistem de navigație ca urmare a faptului că proprietarii de mașini plug-in hybrid "vor să parcurgă o rută în regim integral electric" pentru a reduce costurile asociate carburanților tradiționali.

Ideea celor de la Audi nu este una complet nouă, întrucât Toyota a depus anterior un patent care prevedea ca sistemul de navigație să aleagă o rută prin intermediul căreia mașina să stea cât mai mult timp în razele directe ale soarelui. O astfel de rută ar fi ideală în cazul în care mașina ar fi echipată cu panouri solare pe plafon pentru a obține energia electrică necesară bateriilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu