Sistemul de ghidare pentru nevăzători de pe bulevardul Negruzzi duce spre un zid. Ce spun autoritățile

Embed:

Drumul care duce spre nicăieri. Aşa poate fi numit sistemul de ghidare tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere instalat pe un trotuar de pe bulevardul Negruzzi din Capitală.

În loc să le fie de ajutor celor nu văd, acest pavaj duce spre un zid. Un reprezentant al Asociaţiei Nevăzătorilor a analizat marcajul şi a rămas dezamăgit.

"Atingeam pavajul cu bastonul şi mergeam de-a lungul acestui trotuar. Ar fi trebuit să ajung în zidul clădirii, dar s-a apropiat o femeie necunoscută şi mi-a spus: "Așteptaţi, unde mergeţi, o să vă loviţi de perete."

Aceasta nu este singura problemă a acestui pavaj. Instalarea sistemelor speciale de ghidare tactile trebuie să respecte nişte reguli speciale, care în acest caz au fost ignorate.

"Şi aici, şi în partea cealaltă, în unele locuri pavajul este aproape complet înfundat, este dificil să îl simţi cu picioarele. În caz de polei sau zăpadă, nevăzătorii nu-l vor putea folosi."

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au aflat despre acest caz de la echipa noastră.

"Lucrarule sint in desfasurare si urmeaza suplimentar pe parcursul urmatoarelor zile vor fi inspectate de responsabili. Si acolo unde vor fi abateri de la schema de proiect - vor fi modificate", a spus șefului serviciului de presă al Primăriei, Vasile Chirilescu.

Până în prezent, marcaj tactil de acest fel a fost instalat doar în două locuri: pe bulevardul Negruzzi şi la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Mihai Viteazul. Potrivit statisticii oficiale, în Capitală locuiesc aproximativ 900 de persoane nevăzătoare și cu deficiențe de vedere. În Moldova, numărul acestora este de 9.500.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu