Sistemul de arbitraj video va fi utilizat şi în România

Sistemul de arbitraj video va fi utilizat şi în România. VAR-ul urmează să fie implementat din faza play-off al ediţiei de campionat ce stă să înceapă.

"Vom încerca să facem în aşa fel, încât să avem implementat la nivel de play-off arbitrajul video în acest sezon şi din sezonul viitor să fie implementat la toate meciurile. Face parte din producţia meciurilor din Liga 1, producţie care trebuie să respecte anumite standarde", a spus directorul general EAD Interactive, Orlando Nicoară.

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal din România, a precizat că e nevoie ca arbitrii aflaţi sub tutela federaţiei româneşti de fotbal să fie pregătiţi în acest sens. În caz contrar, totul va rămâne doar la stadiul de proiect și nu va putea fi implementat. Procesul de pregătire al arbitrilor ar putea dura 6 luni.

"Comisia Centrală a Arbitrilor este coordonată de federaţie. Ei trebuie să-i trimită la specializare, altfel nu putem să implementăm", a spus preşedintele LPF, Ginp Iorgulescu.

Sistemul de arbitraj video, VAR, a fost implementat deja în Spania, Italia, Franţa, Germania, Olanda şi alte cinci ţări europene.

VAR-ul mai este folosit şi în ţări de pe celelalte continente, precum Arabia Saudită, China, Australia, Statele Unite ale Americii și Mexic.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu