Sistemele de supraveghere video, la mare căutare din cauza hoţilor. SFATURILE SPECIALIŞTILOR

Embed:

Mare atenție la hoți! Numărul furturilor din case a crescut. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în prima jumătate a anului, au fost înregistrate peste 1.700 de spargeri de locuințe, cu 500 de cazuri mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Polițiștii explică această creștere prin faptul că tot mai mulți cetățeni semnalează infracțiunile, fapt ce prezintă o creștere a încrederii în forțele de ordine.

Cele mai mule furturi din locuinţe au loc în Capitală, mai exact în sectorul Buiucani. De la începutul acestui an, au fost înregistrate aproximativ 130 de jafuri. Pe locul doi sunt sectoarele Botanica și Râșcani. Cele mai puţine furturi au loc la Ciocana.

Furturile din locuinţe pot fi semnalate de ceva timp nu doar la 902, ci și prin intermediul unor aplicații telefonice. Specialiștii din domeniul securităţii spun că tot mai mulți oameni își cumpără sisteme de supraveghere video.

"Cele mai căutate sunt sistemele de supraveghere video IP. Sunt comode, pentru că pot fi operate prin intermediul Internetului, din orice colţ al lumii", spune Alexandru Rusu, vicedirectorul unei companii de securitate.

La mare căutare sunt şi sistemele de supraveghere video care reacţionează la amprentele proprietarului.

Oamenii cred că cele mai multe furturi au loc din auza că mulţi îşi etalează bunurile, dar şi din sărăcie.  

Prețul sistemelor de supraveghere video variază între 80 şi 200 de dolari. Un set de echipament de semnalizare poate ajunge până la 400 de dolari, iar taxa lunară de întreţinere este de câteva sute de lei.

Iar un sistem de control costă până la 250 de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu