SIS-ul spune că bărbatul care a atacat delegaţia din care făcea parte Merkel nu este terorist

Embed:
Persoana reţinută pentru că, aseară, a atacat cu un cocktail Molotov, delegaţia din care făcea parte şi cancelarul german, Angela Merkel, are antecedente penale, dar nu are legături cu teroriştii.

SIS, prin intermediul unui comunicat de presă, anunţă că, a făcut investigaţiile de rigoare, atât cât permite legea, şi a constatat că suspectul nu a fost niciodată în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate.

"Persoana reţinută nu a constituit, anterior, subiect de interes operativ pentru un serviciu special, nefiind stabilite conexiuni sau apartenenţă la mediile şi organizaţiile teroriste internaţionale sau de altă natură cu tentă anticonstituţională", se spune în comunicat.

Totodată, instituţia precizează că bărbatul are antecedente penale, dar acest lucru nu ţine de activitatea SIS.

Publika.md menţionează că, aseară, în timp ce se îndrepta spre aeroport, delegaţia în care se afla cancelarul german, Angela Merkel, a fost atacată cu un cocktail Molotov. Incidentul a avut loc pe strada Mihai Viteazul din Capitală, în jurul orei 21.00. Informaţia a fostconfirmată de Ministerul de Interne, la solicitarea presei şi a precizat că suspectul în acest caz este reţinut. Din primele informaţii, este vroba de un bărbat originar din Raionul Cimişlia, satul Valea Perjei.


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu