SIS despre constatarea Comisiei de anchetă, precum că ar fi ştiut din timp de omorul lui Paciu: Atacuri frenetice

Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă informaţiile precum că ar fi ştiut încă înainte de Anul Nou despre incidentul din Pădurea Domnească, în timpul căruia a fost împuşcat Sorin Paciu. SIS califică declaraţiile membrilor Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează cazul, drept "speculaţiil tendenţioase, vehiculate de unele media autohtone" şi care prejudiciază imaginea instituţiei.

"Informaţiile apărute recent în presă, precum că ofiţerii SIS erau în cunoştinţă de cauză despre incidentul din Rezervaţia Pădurea Domnească, chiar din primele zile după consumarea acestuia, sunt total nefondate şi, respectiv, nu corespund adevărului. Serviciul a intrat în posesia informaţiilor despre incidentul invocat, doar la 6 ianuarie 2013. Totodată, la Sectorul Poliţiei de Frontieră „Călineşti”, dislocat în preajma rezervaţiei, într-adevăr au fost doi ofiţeri ai SIS, dar abia pe 6 ianuarie, la ora 16:30. Prezenţa lor nu a fost una subită, fiind coordonată şi dispusă de către conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate", se menţionează în comunicat.

"Subliniem că scopul atacurilor frenetice în adresa Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova este de a împiedica reforma în această instituţie a statului, reformă care prevede în final un Serviciu de intelligence modern, care să corespundă valorilor europene şi a democraţiilor consacrate", se mai adaugă în comunicat.

În acelaşi context, Serviciul de Informaţii şi Securitate îşi exprimă dezaprobarea faţă de "tentativele de a antrena instituţia în anumite curente proprii politicului, considerând că aceasta nu face decât să contribuie la dezinformarea cetăţenilor prin introducerea în cadrul agendei publice actuale a unor teme false cu substrat politic".

Publika.md aminteşte că membrii Comisiei parlamentare de anchetă au declarat, în urma audierilor de pe 29 ianuarie, că Serviciul de Informaţii şi Securitate a aflat despre cazul morţii omului de afaceri Sorin Paciu, la câteva zile după producerea tragediei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu