SIRIA, SUBIECT DE DISPUTĂ. A început a opta rundă de discuții, sub egida ONU, la Geneva

Dificilele discuții de la Geneva în privința Siriei au putut începe miercuri, odată cu sosirea delegației guvernului de la Damasc, care și-a întârziat venirea pentru a-și manifesta nemulțumirea.

Regimul sirian, întărit prin victoriile militare înregistrate în luptele cu rebelii și jihadiștii, a fost nemulțumit de faptul că opoziția a cerut public, din nou, plecarea de la putere a președintelui Bashar al-Assad, scrie Agerpres.ro.

După două zile de tratative, Rusia, aliatul militar și politic al Damascului, a convins guvernul să participe la această a opta sesiune de discuții.

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, care a organizat deja fără succes precedentele șapte reuniuni, începând din 2016, a avut miercuri după-amiaza, la Palatul Națiunilor din Geneva, prima sa întâlnire oficială cu șeful delegației guvernamentale, ambasadorul sirian la ONU, Bashar al-Jaafari.

El urmează să se întâlnească în cursul serii cu delegația opoziției, condusă de Nasr Hariri, cu care a mai discutat și cu o zi înainte.

Staffan de Mistura a anunțat că discuțiile s-ar putea prelungi săptămâna viitoare "cu o întrerupere, probabil, în weekend".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu