Siria - ţinta unui plan de distrugere orchestrat de forţele străine?

Embed:

Siria este ţinta unui plan de distrugere orchestrat de forţele străine. Cel puţin aceasta este părerea liderul de la Damasc, Bashar Al-Assad, vizavi de revoltele care au început acum 15 luni. Declaraţiile au fost făcute în timpul unui discurs rostit în faţa Parlamentului.

"Când tratăm aceste evenimente ca fiind acte teroriste, nu mai putem vorbi doar de implicarea forţelor interne. Ne confruntăm acum cu un război adevărat orchestrat de forţele externe, care folosesc toate mijloacele pentru a se implica în probleme interne ale Siriei. Trebuie să fie clar acest lucru", a declarat preşedintele Siriei.

Bashar Al-Assad a subliniat că autorităţile de la Damasc au încercat toate mijloacele politice pentru rezolvarea crizei, însă aceste eforturi au fost zadarnice. Şi asta pentru că revoltele din ţară sunt conduse de forţele străine, care doresc înlăturarea lui de la putere. Assad a mai promis că va lupta împotriva terorismului, care s-a extins în Siria. La începutul şedinţei, Bashar Al-Assad, împreună cu deputaţii reuniţi la prima şedinţă în plen a Parlamentului după alegerile din 7 mai, a păstrat un minut de tăcere în memoria victimelor revoltelor.

Acest discurs este primul susţinut de Assad din luna ianuarie şi vine în contextul în care planul de depăşire a crizei, propus de reprezentantul ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, pare să fi eşuat.

Ultimul bilanţ arată că de la începutul revoltelor din Siria, 13.400 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu