Siri va fi înlocuită cu o asistentă mai inteligentă

Siri a produs o adevărată revoluţie tehnologică în momentul în care a venit la pachet cu iOS-ul celor de la Apple. În scurt timp însă, userii mai pretenţioşi şi-au dat seama de limitările simpaticei asistente. Aceasta îţi amintea anumite lucruri, localiza magazine şi răspundea la unele întrebari de bază, pentru cei prea leneşi să folosească motoarele de căutare, anunţă yoda.ro.

Nu putea, în schimb, să facă plăţi, să rezerve un loc în avion sau să recunoască măcar numele cărţilor vândute de Apple.

Şi asta pentru că Siri nu putea face mai mult decât ceea ce era programată să facă. Versiunea nouă a sa promite însă să se programeze singură. Cel puţin asta spun cei de la Viv Labs, care dezvoltă în acest moment un nou sistem de inteligenţă artificială ce ar putea duce la îndeplinirea sarcinilor complexe.

Noua creaţie se va numi Viv şi, la fel ca în pelicula “Her”, va învăţa câte ceva nou în fiecare zi.

La primirea unei comenzi, Viv ar trebui să fie capabilă să îşi strângă informaţiile în timp real de pe mai multe site-uri, după care să vină cu un răspuns complet şi corect.
 
Teoretic, noua asistentă virtuală va avea capacitatea să înţeleagă tot mai bine nevoile userului şi, pe măsura ce strânge informaţii despre el, să ştie ce îşi doreşte acesta chiar înainte de primirea unei comenzi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu