ŞIRETLICUL la care a recurs un un cetăţean român pentru a câştiga 50.000 de euro în Italia

Un român ar fi strâns aproape 50.000 de euro, păcălind turiştii la Roma, folosind o metodă foarte simplă. El îşi confecţionase o legitimaţie de poliţist şi o insignă, cu care oprea turiştii şi găsea tot felul de pretexte pentru a le fura bunurile sau banii.

Astfel, printre victimele sale se numără un afacerist care a rămas fără un ceas Rolex foarte scump, iar un cuplu de israelieni a rămas fără toţi banii, după ce românul le-a cerut portofelul să-l verifice, apoi s-a dus: "până la maşină".

Românul a făcut mii de euro, până să fie prins, anchetatorii precizând că până acum ar fi vorba despre o pagubă de 50.000 de euro, însă suma ar putea fi mult mai mare, având în vedere că nu toate persoanele păgubite au depus plângere, scrie ilgiornale.it, citează observator.tv.

Turiştii erau victimele preferate ale românului, pentru că nu cunoşteau însemnele oficiale ale Poliţiei italiene şi modalitățile în care membrii forței de poliție își desfășoară activitatea.

Autorităţile italiene precizează că indeletnicirea românului este un fenomen fluctuant, care devine aproape un fel de specializare în domeniu.

Totuşi, acest lucru nu pare să-l fi împiedicat pe român să inducă în eroare turiştii, care practic îngheţau la vederea insignei false de poliţist.

loading...

Lasă un comentariu