Sîrbu: Decizia CC demonstrează că legile votate de PLDM şi PCRM sunt neconstituţionale. Va fi o lecţie pentru cei care fac jocuri politice

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu declară că decizia de astăzi a Curţii Constituţionale, care a hotărât că decizia Parlamentului prin care Corneliu Gurin a fost revocat din funcţie este neconstituţională, a demonstrat încă o dată că ziua de 3 mai a fost o adevărată vinere neagră pentru Republica Moldova.

"CC a confirmat faptul că la 3 mai, Parlamentul s-a dedat unor jocuri politice şi a adoptat acte neconstituţionale. Nu m-a surprins o asemenea decizie a CC, pentru că nu putea fi abrogată decizia de numire de procurorului general", a menţionat parlamentarul.

Totodată, Sîrbu a spus că este fericit să vadă că Curtea Constituţională a rămas o instituţie integră: "Sperăm că decizia CC va fi o lecţie pentru cei care fac jocuri politice şi calcă în picioare Constituţia Moldovei. Eu am venit în apărarea Curţii Constituţionale şi nu a unui partid politic, aşa voi face şi de acum înainte".

Sergiu Sîrbu a ţinut să menţioneze că imediat după decizia de astăzi a Curţii Constituţionale, Corneliu Gurin este procuror general în deplinătatea funcţiilor sale.

Publika.md aminteşte că, astăzi, Curtea Constituţională a hotărât că decizia Parlamentului, din 3 mai, prin care Corneliu Gurin a fost revocat din funcţie este neconstituţională. Magistraţii au ajuns să examineze legalitatea hotărârii prin care a fost revocat Gurin, după ce deputatul neafialiat Sergiu Sîrbu a contestat documentul la Curtea Constituţională. 

Menţionăm că, în cadrul şedinţei Parlamentului din 3 mai, deputaţii PLDM şi PCRM au abrogat decizia de numire în funcţie a lui Corneliu Gurin. Parlamentarii liberal-democraţi şi cei comunişti l-au demis pe Gurin, la doar două săptămâni după ce acesta a fost ales în funcţia de procuror general, cu voturile a 51 de deputaţi democraţi, liberal-democraţi şi a aleşilor neafiliaţi.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu