Sir Jim Ratcliffe emigrează și își ia averea cu el. Ce țară europeană a ales

Sir Jim Ratcliffe, magnatul din industria petrochimică, deținător al titlului de „cel mai bogat britanic”, a decis să părăsească Regatul Unit și să se stabilească în Monaco. El își va lua și averea estimată la 21 de miliarde de lire sterline în micuțul regat din sudul Europei, scrie digi24.ro.

Motivele pentru care Ratcliffe a decis să părăsească Marea Britanie nu sunt cunoscute în totalitate, însă miliardarul s-a plâns adeseori de sistemul de taxe și de business. Monaco este un renumit paradis fiscal pentru afaceriști, iar Ratcliffe deține deja o proprietate de lux în Riviera Franceză.

Sediul companiei lui Ratcliffe, Ineos, va rămâne în continuare la Londra. Compania are o cifră de afaceri de 45 de miliarde de lire sterline și peste 18.500 de angajați.

Magnatul britanic a fost un susținător înflăcărat al Brexitului și a anunțat recent că va cumpăra numai produse fabricate în Marea Britanie, din dorința „de a susține economia”. „Britanicii sunt perfect capabili să aibă grijă de ei înșiși.

Nu avem nevoie de Bruxelles să ne spună cum să facem lucrurile. Nu cred în conceptul de State Unite ale Europei. Nu este viabil”, declara Ratcliffe recent într-un interviu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu