Sinucigaşi pe drumurile Moldovei: 39 şoferi prinşi beţi la volan, iar 1.100 au condus cu viteză excesivă

Nu conştientizează că acţiunile lor pot provoca tragedii. 39 de şoferi în stare de ebrietate au fost prinşi de inspectorii de patrulare în acest weekend.

Totodată, din totalul de 1.700 de şoferi documentaţi de INP, 1.100 au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei de viteză. 

Tot în weekendul trecut au avut loc 21 de accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate și 35 traumatizate.

CITEŞTE ŞI: Şoferii care vor fi prinşi beţi criţă la volan vor lucra la MORGĂ sau la CIMITIRE

CITEŞTE ŞI: Permisul anulat şi răspundere penală. Ministrul Jizdan vine cu PRECIZĂRI privind PEDEPSIREA ŞOFERILOR BĂUŢI la volan

PUBLIKA.MD aminteşte că Guvernul a aprobat recent noi pedepse pentru şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan. Prin urmare, cei cărora nu le pasă de viaţa lor şi a celorlalte persoane aflate în trafic, vor rămâne fără permis pentru patru ani, iar pentru a-l obţine din nou, vor trebui să meargă din nou la şcoala auto.

De asemenea, în locul amenzilor, poliţiştii îi vor obliga pe şoferii chercheliţi să măture străzi sau chiar să lucreze la morgă sau cimitire.

Totodată, şoferii prinşi în stare avansată de ebrietate la volan vor fi obligaţi să frecventeze un curs antidrog sau antialcool. Cursul de instruire va dura 20 de ore și va costa patru mii de lei.

Guvernul speră că astfel şoferii vor fi mai responsabili.

Potrivit datelor statistice, din cinci mii de accidente rutiere produse în ultimii doi ani, peste 600 dintre ele au fost cauzate de șoferii aflați sub influența alcoolică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu