Sinuciderea, păcatul suprem. PERICOLE EXTREME, la care sunt supuşi copiii

Embed:

Copiii din ziua de astăzi sunt expuși unor pericole extreme. Lipsa de atenție sau afecțiune îi determină să caute refugiu pe site-urile de socializare, ca apoi să fie atrași în jocuri ce le amenință sănătatea și chiar viața.

Un mesaj care semnalează această problemă a fost transmis astăzi de mitropolitul Moldovei, Vladimir. 

În mesajul postat pe site-ul Mitropoliei, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova le amintește adolescenților și părinților că sinuciderea este cel mai mare păcat, care închide calea spre pocăință. Mitropolitul Vladimir mai afirmă că, deși uneori tinerii au impresia că sunt ignorați de familie, școală sau societate, recurgerea la suicid nu reprezintă o cale de salvare.

Potrivit lui, chiar și atunci când suferinţa, mizeria, bolile şi atitudinile ostile ale semenilor devin insuportabile, nu avem voie să ne luăm viaţa, ci să avem nădejde în mila lui Dumnezeu.

În opinia mitropolitului, copiii nu înțeleg pe deplin riscurile, de aceea, marea responsabilitate le revine părinților și profesorilor. În acest context, el  îndeamnă instituțiile de stat, în special cele de învățământ, cât și pe părinți să aibă grijă de copiii lor, să-i educe și să-i monitorizeze permanent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu