SINISTRAŢII ÎŞI PIERD RĂBDAREA: Blocul din Otaci a fost demolat complet după 17 zile

Embed:
După 17 zile, angajaţii companiei contractate de autorităţi au încheiat demolarea blocului avariat din Otaci. În perioada următoare, o altă companie se va ocupa de evacuarea deşeurilor. Sinistraţii din blocul demolat şi cei din blocul alăturat, care a fost evacuat încă din ziua tragediei, sunt nemulţumiţi că nu au primit nici acum ajutorul promis de autorităţile centrale şi spun că se gândesc la proteste.

Maia Sandu a anunţat acum 2 zile că sinistraţilor li s-au propus 212 mii de lei pentru un apartament cu două camere şi 277 de mii de lei pentru unul cu trei.

"Ceea ce ne-au propus ei este ireal, cu banii aceştia nu poţi cumpăra nimic. Noi vom protesta, vom închide accesul spre vamă, vom bloca calea ferată, noi nu avem ce pierde din ceea ce ne-au promis prima dată autorităţile."

"Mie mi-ar trebui aproximativ 35 mii de dolari ca să îmi iau o locuinţă aşa cum era a mea."

Potrivit primarului din Otaci, Vasile Traghira, sumele nu au fost acceptate pentru că sunt prea mici. După incidentul de acum trei săptămâni, preţurile locuinţelor din Otaci au crescut foarte mult.

"Preţurile diferă, unele sunt mici, la 5 kilometri distanţă de locul accidentului, acolo sunt mai ieftine, deşi, în ultimile zile acolo au mărit bine preţurile, au profitat de situaţie. Dacă înainte puteai cumpăra acolo un apartament cu două camere cu o mie jumate de euro, acum însă poţi da şi cinci, şase mii."

"Omului cât nu i-ai da, niciodată nu va fi mulţumit, nimeni nu va sta să se sfătuie, sunt anumite norme care stabilesc cât costă un metru pătrat, din asta vom reieși. Oamenilor cât nu le-ai propune ei mereu vor spune că este puţin. Nu mereu toţi pot rămâne mulţumiţi", a spus primarul din Otaci, Vasile Traghira.

Pe 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc din Otaci s-a făcut una cu pământul. A fost afectat tot blocul cu 36 de apartamente, ai cărui locuitori au fost evacuaţi. În total, 46 de oameni, printre care 11 copii, au rămas fără acoperiş deasupra capului. Au mai fost evacuaţi şi locatarii altor 36 de apartamente din blocul vecin. Clădirea este evaluată de o echipă de experţi de la Universitatea Tehnică, care va anunţa dacă şi acest bloc va fi demolat sau nu. Nici până acum nu au fost anunţate cauzele prăbuşirii blocului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu