Sinistraţii din Popeasca vor primi case cumpărate de Guvern în acest an

Guvernul a aprobat bugetul de 832,2 mii lei pentru procurarea caselor de locuit persoanelor care au suferit în urma alunecărilor de teren din satul Popeasca, raionul Ştefan Vodă în 2013. Banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului aprobat în bugetul de stat pentru anul 2014.

Beneficiarul şi administratorul responsabil de aceste resurse se face Consiliul raional Ştefan Vodă, care va fi responsabil de documentele pentru finanţarea cheltuielilor. În baza acestor acte, Ministerul Finanţelor va finanţa cheltuielile menţionate în hotărârea de Guvern aprobată astăzi.

Publika.md aminteşte că, în urma ploilor torenţiale care au avut loc în perioada 30 iunie – 04 iulie 2013, s-au majorat considerabil volumele de apă între straturile terestre, care au provocat alunecări de teren pe o suprafaţă de şase hectare. În zona afectată sunt amplasate cinci case de locuit la care au apărut fisuri considerabile şi pun în pericol viaţa locatarilor.

Ministerul Afacerilor Interne, în comun cu Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția Relații Funciare și Cadastru au ajuns la concluzia, că varianta optimă în această situaţie este evacuarea sinistraţilor din zona periculoasă, şi alocarea altor case de locuit.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a propus alocarea fondurilor pentru următoarele persoane: Pădureţ Iurie, Catan Tudor, Zolotuhin Anatolie, Vaculovschi Ruslan şi Pînzari Vasile, care au avut de suferit în urma alunecărilor de teren din satul Popeasca, raionul Ştefan Vodă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu